Er zijn momenteel 5 dichtbundels van Peter van der Wal verkrijgbaar.

tekening: Peter Pontiac

In 2003 richtte Peter van der Wal (1962) samen met Harma Heikens het tijdschrift 'HAM' op, dat het grensgebied tussen beeld en taal onderzocht. Op uitnodiging van NP3, een experimenteel platform voor beeldende kunst in Groningen, leidde deze samenwerking in 2008 tot de expositie 'Death and the Maiden', waarbij poëzie en beelden ruimtelijk worden geïntegreerd. Tegelijkertijd werd ook zijn tweede bundel 'De Hongerkunstenaar' gepresenteerd, nadat twee jaar eerder zijn debuut 'De Ondergang van de Zon" (2006) was verschenen. Tijdens de opening van de tentoonstelling 'Dead end Hero' in het Kunstenlab, Deventer leest hij voor uit 'Kadavertje,13 gedichten over Jotie T' Hooft' (2009) waarmee hij uitdrukking geeft aan zijn levenslange fascinatie voor deze Vlaamse dichter. De illustraties in deze bundel zijn van de hand van Peter Pontiac met wie een tweede samenwerking, een geïllustreerd gedicht, in 2011 verschijnt in diens verzamelde comix,  'Rhythm', uitgeverij Oog & Blik/Bezige Bij.
Na een lezing te hebben gegeven over T' Hooft ('Een kind van zijn tijd', Silo Theater Groningen) blijft in 2010 Kadavertje spoken tijdens Dichters in de Prinsentuin en in Oudenaarde. Er volgen publicaties in 'Poëziekrant' en 'Kluger Hans'.

In 2012 verschijnt zijn vierde bundel, 'Het Lijden na Christus'. Ook fungeert hij als jurylid voor de Jotie T' Hooft Poëzieprijs 2012.
Daarna volgt de bundel ‘Wellevaert’ (2013) wordt zijn gedicht ‘mijn generatie’in 2014 genomineerd voor de Turing-prijs en draagt hij voor tijdens het Gedichtenbal in Amsterdam.